Microsoft Robotics Studio, Microsoft’un robot programlama platformudur.
Runtime Ortamı: Robot uygulamalarını Çalıştırma, İzleme ve Etkileşim sağlayan Uygulama ve Programlama Modeli
- CLR 2.0 üzerine kurulu
- Taşınabilir
- Uyumluluk ve Koordinasyon
- Dağıtım Altyapısı
- Servisler İçin Hafif Hosting Ortamı
- Web Teknolojileri ile Derin Entegrasyon
Uyumlu Programlama Modeli (Concurrency and Coordination Runtime (CCR)): Uyumluluk ve koordinasyon sağlayan mesaj tabanlı model, Thread ve lock temellerini gizler, Giriş/Çıkış arasında thread tıkanması yaşamadan sıralı çalışma sağlar
Microsoft Visual Programming Language: Robot programlamak için yenilikçi görsel programlama dilidir. VPL ile yaptıgımız algoritma, arka planda .net kodu üretiyor. Bu kodu kullanarak servisler de yazılabiliyor.
- Sürükle bırak ile basit görsel programlama
- Diyagramlardan uygulamalar
- Bloklar
- Bağlantılar
- Kolay Robotik programlamayı destekler
- Sadece robot programlamak için değil
Zorluklar
- Robot donanımlar pahalı veya bulunması zor olabilir
- Donanım hatalarını çözmek zordur
- Beraber uyumlu çalışma zordur
- Kolay başlangıç
- Aşamalı yaklaşım
- Prototip geliştirme
- Eğitim
- Öğrenme sistemi
- Gürültü eksikliği
- Tamamlanmamış yada hatalı model
- Düzenleme için gerekli uzun zaman
Microsoft Robotics Studio yu kurmak için buradan yararlanarak "Microsoft Robotics Developer Studio 2008 (CTP July).exe" dosyasını indirebilirsiniz.
Eğitimimiz:
Klasik bir Merhaba Dünya uygulaması da yapıldı. Programlardan Microsoft Robotics Developer Studio 2008 (CTP July)->Visual Programming Language'ı açtık. Basic Activities'den Data ve Services'dan Simple Dialog sürükleyip bıraktık. Data'nın veri türünü belirtip veri değerini girdik. Data'yı dialog'a bağlayınca açılan Connections penceresinden from DataValue to AlertDialog seçtik. Sonra açılan Data Connections penceresinden Value olarak value seçtik. Start dediğimizde belirttiğimiz gibi bir pencerede belirttiğimiz veriyi görüntüledik. Açılan Run penceresindeki bağlantıdan programımızı, servislerimizi görebiliyoruz.

Merhaba Dünya uygulamamızdan sonra, istenilen iki sayının toplanması, 1’den 10’a kadar olan sayıların listbox ta listelenmesi ve fibonacci serisinin ekrana yazdırılması gibi uygulamalar da yapıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder